Perusta

IMG_3648RA2012Pirkkomahallaan (1) (512x640)Movement Intelligence perustuu ajatukseen että, kun keholle annetaan sopiva tilaisuus ja vähän työntöapua, keho löytää itse takaisin omaan optimaaliseen toimintakykyynsä. Tämän itseohjautuvuusperiaatteen näkökulmasta elävä organismi on luotu pyrkimään kohti terveyttä ja hakeutumaan takaisin tasapainoon.

Movement Intelligence ei ole nk. vaihtoehtomenetelmä vaan se perustuu tutkittuun tietoon ihmisen aivojen tavasta oppia ja järjestää liikettä sekä ihmiselle luontaisten alkukantaisten liikekaavojen (primal movements) soveltamiseen. Menetelmä auttaa kehoa ja mieltä vapautumaan ympäristön ja sairauksien luomista rajoitteista luonnollisin keinoin eli kokeilun kautta oppimalla. Tavoitteena on kehon kaikkien osien välinen harmoninen tasapainotila, jossa jokainen osanen toimii sille anatomisesti tarkoituksenmukaisella tavalla. Leikkimielisyys kuuluu menetelmän periaatteisiin, sillä leikki eli erilaisten vaihtoehtojen kokeileminen on tehokkain tapa oppia uutta.

Liikkeiden suunnittelu lähtee selkäpuolelta ja opettajan ohjeet tulevat pääosin luista käsin. Kun luusto eli tukirakenne on optimaalisessa asennossa, pääsevät lihakset, lihaskalvot ja kaikki muu järjestäytymään kullekin yksilölle parhaalla mahdollisella tavalla. Nivelten ja nikamien liikkeessä tavoitellaan tasasuhtaista liikkuvuutta eli sitä, että jokainen osanen liikkuu sille anatomisesti tarkoituksenmukaisessa laajuudessa ja suhteessa toisiin osiin. Tätä varten joudumme joskus rajoittamaan yliaktiivisten nivelten tai lihasten liikettä. Ruthy puhuu perheterapiasta, jossa yhden herkistyneen osan tervehdyttämiseksi hoidetaan koko perhettä. Kokonaisuus parantaa osan.

 

GAIN – NO PAIN

%d bloggaajaa tykkää tästä: