Workshopit

copyright Ale Alemanno 1Workshopeissa keskitytään yhteen teemaan ja lähestytään sitä eri näkökulmista.  Teemana voi olla jonkin kehon osan liikepotentiaalin tutkiminen eri variaatioiden kautta ja lopuksi liikkeen yhdistäminen osaksi koko kehon integroitua liikettä. Esimerkiksi lapaworkshopissa teemme lavan kaikki anatomisesti mahdolliset liikesuunnat. Lopuksi teemme jotain luonnollista liikettä esim. ryömimistä, jossa alustasta kämmenen kautta lapaan siirtyvä voima liikuttaa koko kehoa eteenpäin. Voimme myös tutkia lavan suhdetta lantion, rintakehän tai jonkun muun kehon osan liikkeeseen. Muita toteutettuja teemoja ovat olleet Liikettä lantioon, Tasapaino, Jalkaterät linjauksen perustana, Luuterveys.

 

Kevään 2019 workshopit on nyt taputettu. Syksyn ohjelma julkaistaan viimeistään elokuussa ja kesän pop-up sessiot sitä mukaa, kun päivämäärät varmistuvat. Voit ottaa yhteyttä ja järkätä kaveri- tai työporukan kasaan omaa workshoppiakin varten!

 

Selkäpaketti 23.3.2019  Helsingin aikuisopistossa Töölö

Maaliskuussa Helsingin aikuisopistossa yhteisenä teemana Selkäpaketti, jossa opettajina jooga Annika Sarvela ja Movement Intelligence Terhi Summa.

A. Lavat ja rintakehä WS 23.3.2019 Helsingin aikuisopistossa Töölö
Kurssilla sulatellaan lavat ja rintakehä pehmeään tasasuhtaiseen liikkeeseen. Rintakehän liikkuvuudella on suuri vaikutus koko selän ja etenkin lannerangan terveyteen sekä hengitykseen. Liikettä haetaan kaikkiin kolmeen suuntaan: pituuteen, leveyteen ja syvyyteen. Liikkeet tehdään rauhalliseen ja tutkivaan tahtiin pääasiassa lattialla. Movement Intelligence -menetelmä tähtää asento- ja liiketuntemuksen paranemisen kautta jokaisen kehon oman optimaalisen toiminnan löytämisessä. Ohjaajana Terhi Summa. TÄYNNÄ

B. sama kuin edellä 28.4.2019

Liikkuvuutta spiraalilla 6.4.2019 Helsingin aikuisopisto Töölö

Spiraali esiintyy luonnossa lähes kaikkialla ihmisen DNA:n rakenteesta aina kävelyyn. Tällä kurssilla tutustutaan kehon eri osien spiraalimaiseen liikkeeseen. Tavoitteena on houkutella nikamat pehmeään liikkeeseen ja parantaa kehon eri osien keskinäistä koordinaatiota sekä rentouttaa. Spiraalimaisen liikkeen avulla voidaan turvallisesti lisätä liikkuvuutta. Liikkeet tehdään rauhalliseen ja tutkivaan tahtiin pääasiassa lattiatasossa; apuna käytetään spiraalimaista pehmeää rullaa. Ohjaajana Terhi Summa. 

Olan takaa, lapojen kertomaa 6.4.2019 Helsingin Joogahuone

Tervetuloa tutkimusmatkalle omaan kehoosi! Tutkimme, missä lapaluut oikein sijaitsevat, mitä niillä voi tehdä ja miten ne vaikuttavat koko kehon toimintaan. Apuvälineinä tutkimusmatkalla käytämme oman kehon lisäksi somaattisiin menetelmiin kuuluvaa Liikeäly-menetelmää (Movement Intelligence), 7 m pitkää riepua, seinää ja kurssikaveria. Ohjaajana Sirpa Tarvonen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja puh. 044 215 2523 ma-to klo 11–14, http://www.joogahuone.fi

Rentoutta selkään 13.4.2019 Helsingin aikuisopisto Töölö

Tällä kurssilla tutustutaan uusiin tapoihin rentouttaa selkää ja herättää sen liikepotentiaalia. Hitaiden mutta tehokkaiden liikesarjojen avulla herätellään sekä rintakehää että lannerankaa. Liikkeet tehdään lattialla tuettuna; liikesarjat eivät sisällä venytyksiä tai istuma-asentoja. Movement Intelligence -menetelmä tähtää asento- ja liiketuntemuksen paranemisen kautta jokaisen kehon oman optimaalisen toiminnan löytämiseen. Kotiharjoittelun tueksi jaetaan muutama kirjallinen ohje.

Muita toteutettuja teemoja ovat olleet mm.  Liikettä lantioon, Tasapaino, Jalkaterät linjauksen perustana, Luuterveys. Kysy workshopin järjestämisestä lisää joko oman työ- tai harrastusporukan iloksi tai lisäkoulutukseksi.

 

photo©Ale Alemanno