Movement Intelligence Chairs

CHAIRS eli tuolilla tehtävä ohjelma haastaa käsityksen siitä, että tuolilla istuminen heikentää kuntoa. Tuoli muokkautuu monenlaiseksi harjoitusvälineeksi ja sitä voivat hyödyntää sekä istumatyötä tekevät että he, joille lattialta nouseminen on hankalaa. Rivakan kävelyn/hyppyjen/nopeiden asentomuutosten puuttuminen arkiliikunnasta  esim. polvien tai lonkkien nivelrikossa tai selkäkivussa  johtaa siihen, ettei luusto saa uusiutumiseensa kaipaamiaan ärsykkeitä.

Prosesseissa hyödynnetään sekä yhden että kahden tuolin selkänojaa ja istuinosaa, joihin työnnetään jalkaterällä tai kämmenillä voiman tuottamiseksi raajoista kehoon. Näin pystytään matkimaan luonnollisia luuta vahvistavia liikemalleja kuten kävelyä ja ryömimistä.

Osa harjoitteista on lyhyitä ja helppoja ja osa melkoisesti käsivoimaa vaativia. Tavoitteena on tehdä istumisesta dynaamista eli linjata keho optimaalisti niin, että pienillä liikkeillä luustolle voidaan tarjota sen kaipaamia haasteita. Ohjelma sopii mainiosti myös niska- ja selkävaivojen ehkäisyyn ja hoitoon niin voimaharjoittelua ennen kuin taukojumpaksikin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: