Historiaa

Ruthy Alon8Movement Intelligence -menetelmän on kehittänyt Senior Feldenkrais -opettaja Ruthy Alon (s. 1930).  Ruthy sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja löysi itsensä Moshe Feldenkraisin ensimmäisten kolmentoista oppilaan joukosta. Ruthy opetti sekä Feldenkraisin kanssa että omia Feldenkrais-koulutuksiaan Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Movement Intelligence oli ensin Feldenkrais-ohjaajien jatkokoulutusta nimellä Bones for Life. Nykyisin Movement Intelligence on itsenäinen menetelmä ja sillä on oma kansainvälinen sertifiointijärjestelmänsä. Koulutuspolku aina kouluttajaksi asti on avoin kaikille halukkaille.

Ruthy on kansainvälisesti arvostettu pedagogi, jolla on ainutlaatuinen kyky analysoida ihmisten hyvinkin monimutkaisia tapoja koordinoida liikkeitä ja keksiä niihin sopivia harjoitteita. Ruthy opiskelee jatkuvasti uutta ja kehittää uusia liikesarjoja, joita on nyt jo yli 400. Ruthyn elämäntyön johtotähtenä on mielen ja kehon oman luontaisen älykkyyden herättäminen ja tukeminen. Ruthy halusi myös luoda Feldenkraisin kehittämän somaattisen ajattelun pohjalta menetelmän, joka olisi hieman yksinkertaisempi ja nopeampi omaksua. Tavoitteena on tuoda MI kuntokeskuksiin, jumppasaleihin ja kuntoutukseen.

Euroopassa Movement Intelligence on saavuttanut laajimman suosion Italiassa, jossa on yli 500 ohjaajaa ja kymmeniä kouluttajia. Pohjoismaista Ruotsissa ja Suomessa on pienet opettajaryhmät. Yhdysvalloissa ohjaajilla on oma järjestö Foundation Movement Intelligence, joka rahoittaa tutkimusta ja edistää menetelmän tunnettavuutta ja johon suomalaisillakin on mahdollisuus liittyä. Facebook ryhmiä on sekä kansainvälisesti että euroopan laajuisesti.

Suomessa

Ruthy on vieraillut Suomessa 2010-luvun alussa kolme kertaa ja koulutuksiin osallistui yhteensä noin 80 innokasta opiskelijaa.

Suomessa Movement Intelligence -tunteja on ollut tarjolla vuodesta 2010 ja ohjaajakoulutusta vuodesta 2012. Tarjonta on toistaiseksi keskittynyt Pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja Tampereelle. Tampereella Movement Intelligence on käytössä Lääkärikeskus Medicalissa. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: